2024-10-13

Bet kokių daiktų rinkoje yra labai daug, todėl kiekvienas gali pasirinkti tokius, kurie atitinka visus keliamus lūkesčius. Tikrai galima atrasti kiek didesnės kokybės, taip pat yra nemažai ir tokių variantų, kurie per daug didele kokybe negali pasigirti, tačiau yra ne ką mažiau perkami. Jeigu kalbėsime apie vonios plyteles, tai daugelis sutiktų, kad jas renkantis reikia atsižvelgti į ne vieną kriterijų, kad būtų pasirenkamas pats geriausias variantas. Kad per daug nereikėtų galvoti, kas yra svarbiausia, pateikiame kelis patarimus, kurie ir leis greičiau apsispręsti.

Lengvai prižiūrimos

Kadangi vonioje atliekame pačias įvairiausias higienos procedūras, todėl labai svarbu, kad po visko būtų galima lengvai viską nuvalyti, kad plytelės vėl būtų švarios. Tikriausiai prižiūrėti patogiausia tik tokias plyteles, kurios yra pagamintos tinkamai, tai yra geras paviršius, kurį lengva nuvalyti ir taip nelieka jokių ruožų, kalkių ir panašiai. Todėl šioje vietoje nereikia taupyti ir jei galite, pasirinkite patį geriausią įmanomą variantą. 

Nesimato kalkės

Plytelės voniai dažniausiai susiduria su kalkėmis. Tai yra dažna problema, bet jeigu bus pasirenkami geri variantai, tai galėsite nesunkiai su jomis susidoroti. Tad kaip ir minėjome anksčiau, nusipirkus tinkamas plyteles jos bus valomos lengvai, todėl po kiekvieno vandens naudojimo ir plytelių aptaškymo jas būtina pavalyti, kad kalkių nebūtų matoma. Aišku, dar galima naudoti ir įvairias sieneles, kurios taip pat kažkiek apsaugo.

Kokybiškos

Vonios kambaryje kokybė yra labai svarbi, todėl tiek sienų plytelės, tiek grindų plytelės turi būti kokybiškos. Ten labai dažnai vyrauja drėgmė, todėl tai neturėtų pažeisti pačių plytelių, kad vėliau nereikėtų taisyti padarinių. O jie gali būti patys įvairiausi pradedant nuo pelėsio ir baigiant nekokybiškai laikančiomis plytelėmis. Aišku, prie viso šito labai daug prisideda ir pats plytelių klijavimas, bet reikia nepamiršti galvoti ir apie jų kokybiškumą. Todėl tokius klausimus labai patogu spręsti su specialistais.

Tinkantis dizainas

Dar vienas svarbus dalykas, į ką reikia atkreipti dėmesį yra pats plytelių dizainas. Jeigu namuose norite sukurti vientisą visumą, tai reikia pasirinkti tokias, kurios derėtų prie viso namų interjero. O jeigu ir yra sunku pasirinkti, tai verta rinktis dažniausiai sutinkantį stilių, tai yra klasikinį, šviesų, be įmantrių detalių, taip bus galima sukurti gražų ir daugeliu atvejų tinkantį vonios kambarį.