2024-10-18

Įspūdinga Turkija vilioja turistus iš visų pasaulio šalių. Vieni čia vyksta dėl pramogų gausos, o kiti – dėl nuostabios gamtos ir įspūdingų objektų. Bet kuriuo atveju, tiek šeimos su vaikais, tiek įsimylėjėlių poros ar net didesnės keliautojų grupės turės ką veikti ir ką pamatyti. Svarstote atostogauti Turkijoje, tačiau nežinote, kada geriausia vykti? Žemiau pateiksime naudingus patarimus ir apžvelgsime skirtingus sezonus.

Vasaros sezonas

Nuo birželio iki rugpjūčio Turkijoje yra pats sezono įkarštis, todėl viešbučiai siūlo pilnas pramogas, aptarnavimą ir visas veikiančias zonas. Taip pat reikia turėti omenyje, kad teks susidurti su didesniu turistų skaičiumi, eismu, ypač miestuose ir populiariuose kelionių maršrutuose. Vis dėlto, palankus oras leidžia maksimaliai atsipalaiduoti prie baseino ar paplūdimyje ir maudytis šiltoje jūroje.

Rudens sezonas

Rudens sezonas Turkijoje laikomas nuo rugsėjo iki spalio. Tuo metu šalies kraštovaizdis atgyja rudens spalvomis, todėl tai puiki proga apsilankyti gamtos mylėtojams. Rudens sezonui galima įsigyti kone pigiausios poilsinės kelionės pasiūlymą, nes turistų kiekis yra gerokai mažesnis, palyginus su vasaros sezonu. Be to, esant mažesniam kiekiui turistų, išvengiama didelių eilių prie lankytinų objektų ar viešbučiuose.

Žiemos sezonas

Nuo lapkričio iki vasario Turkiją aplanko mažiausiai turistų, o kai kurie viešbučiai visai užsidaro. Visai nenuostabu, kodėl šie mėnesiai laikomi ne sezoniniais, nes tuo metu gali būti itin vėsu, dažnai lyti. Žinoma, šiuo metu kainos Turkijoje yra mažiausios, todėl gali būti puiki proga aplankyti didžiuosius miestus.

Pavasario sezonas

Vienas iš geriausių laikų aplankyti Turkiją – pavasaris. Žinoma, kovo mėnesį dar yra gana vėsu, todėl bene geriausia atostogas planuoti balandžio arba gegužės mėnesį. Šiuo metu Turkijos parkuose žydi gėlės, žaliuoja ir bunda gamta. Švelni temperatūra leidžia be vargo išvykti į pažintines ar aktyvias ekskursijas, o mažesnis kiekis turistų – išvengti ilgų eilių prie lankytinų objektų ar viešbučiuose.

Taigi, rinkdamiesi kelionės pasiūlymą į Turkiją, atsižvelkite į savo poreikius. Nuo to priklausys, kuris sezonas yra tinkamiausias atostogoms. Pavyzdžiui, jeigu norite ramiai pasideginti, pasimaudyti jūroje, ieškokite kelionės pasiūlymų vasarą. Kitu atveju, jeigu norite išvengti didesnio turistų kiekio ir aukštos temperatūros, įsigykite kelionių paketą rudeniui ar pavasariui. Bet kuriuos atveju, svarbiausia kreiptis į patikimą kelionių agentūrą, kuri galės pasiūlyti bene pigiausią poilsinės kelionės paketą.